Merikarvian Honkajärvellä Amerikkaan, Amerikkaan - siirtolaisuusnäyttely 14 -15.4.2017

Julkaistu 18.4.2017
 

Merikarvian Honkajärvellä pidettiin siirtolaisuusnäyttely 14 -15.4.2017. Näyttely oli kaikilta osiltaan erittäin onnistunut. Sitä kävi katsomassa n 70 henkilöä ja monet viihtyivät paikalla jopa parikin tuntia, sillä katsottavaa ja luettavaa riitti ja samalla nähtiin tuttuja vuosien takaa. Paikalle saapui henkilöitä ainakin 15 eri paikkakunnalta mm. Seinäjoelta, Orivedeltä, Tampereelta, Helsingistä, Espoosta, Kirkkonummelta, Turusta, Raumalta, Eurajoelta, Porista, Kankaanpäästä sekä lähialueen kylistä.

Näyttelytilan järjestelyistä vastasivat Honkajärven Martat ja Honkajärven sukuseura. Kahvilatuotteita oli myös myynnissä edullisin hinnoin ja nekin tekivät kauppansa. Merikarvia-seura / Sukujen Silta vastasi näyttelymateriaalista ja sen esittelystä näyttelyn aikana. 10 siirtolaisuusaiheista roll up-kuvatelinettä oli saatu lainaksi Turun Siirtolaisuusinstituutista. Kiinnostusta paikalla riitti, koska olihan Honkajärven kylästä lähtenyt aikoinaan yli 100 henkilöä Amerikkaan leveämmän leivän perässä. Monet paikalle tulleet halusivat myös tietää mahdollisista elossa olevista Ameriikansukulaisistakin jotain.

Palautteen perusteella toivottiin lisää tämänkaltaisia tilaisuuksia myös muihin Merikarvian kyliin, joista joitakin henkilöitä oli tullut tutustumismatkalle Honkajärvelle.

Näyttely oli osa Merikarvia-seuran /Sukujen Silta Leaderhanketta.

Teksti ja kuvat: Jari Stenroos

 
Päivitetty 18.4.2017

Sukujen silta

sukujen.silta@gmail.com

Merikarvia-seura ry
www.merikarvia-seura.fi

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »

Hankkeessa mukana myös